Apollo roept de naam op van de Griekse God, de knappe jongeling, God van de zon, de muziek en de kunst.

Bij ons is Apollo het muziekgezelschap van Sluis!

Ons orkest kan nog steeds uitgebreid worden met nieuwe muzikanten, bespeelt u een instrument en wilt u graag in een leuke groep spelen, kom eens kijken tijdens de repetitie of neem contact op via: apollosluis@zeelandnet.nl. De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 - 21.30 uur, afwisselend in MFC DE KEURE in Sluis of in het MAKZ te Knokke-Heist. Op vrijdagavond van 20.00 - 21.00 uur in Knokke-Heist.

Het muziekgezelschap Apollo is heropgericht in 1878. Er is van Apollo voor 1878 weinig bekend, omdat bij de brand in 1944 bijna alles verloren is gegaan. Dat Apollo al veel vroeger bestaan heeft blijkt uit een naamlijst van voorwerpen uit de oudheidskamer van Sluis waar als voorwerp no. 51 staat omschreven: ‘Blauw zijden vaandel van het muziekgezelschap Apollo te sluis 1848 (gescheurd). Het gezelschap bekwam in 1881 een nieuw vaandel.’


Apollo komt aan zijn naam muziekgezelschap is doordat bij de oprichting het korps niet voldeed aan de normen van een fanfare of harmonie wat nu eigenlijk nog steeds zo is omdat er sinds 2005 een strijkersensemble aan toegevoegd is waardoor Apollo nu een symfonisch orkest is. Apollo werkt sinds 1985 samen met de Koninklijke harmonie de Zeegalm uit Knokke-Heist.

De dirigent van Apollo is Hans Vermeersch, Leraar viool, altviool, samenspel aan de kunstacademie Knokke-Heist (sinds 1970)

Concerten: Apollo werkt steeds met thema's, bv. Oostenrijkse muziek, Italiaanse muziek samen met Koen Crucke, Filmmuziek, Musicalmuziek samen met Jacco Ricardo,Engelse muziek, Around the world, Kerstconcerten enz.